Vedno sem bila drugačna in moja duhovna rast je bila vedno prisotna v mojem življenju, ko sem bila mlajša. Tako sem bila vzgojena, potem pa sem se nekje vmes izgubila, začela sem dobesedno propadati in še zadnji čas sem se prebudila in začela ponovno živeti, prebudila se je duhovna rast, ker sem videla, da tako kot sem živela, ne bi živela več dolgo.

Bila sem depresivna, zamorjena, nobeno jutro mi ni bilo lepo, nisem imela službe, prijateljev, izgubila sem vse, kar sem nekoč imela in še sama ne vem, kako se je to vse zgodilo. Ni se zgodilo na hitro, ključni vzrok vsega tega je bila izguba službe. Tako sem se zaprla vase, duhovna rast je bila pozabljena, dnevi so tekli, ko sem se še borila sama s seboj, a to ni bilo dovolj, ker sem se odtujila in bila samo doma.

En dan sem se zlomila, ko sem videla svoje slike, kako sem živela prej. Tisti dan sem prejokala v postelji in nisem bila dosegljiva za nikogar. Prišlo je posebno jutro, ko sem se prebudila drugačna, čutila sem, da se je pri meni začela duhovna rast in tega občutka nisem hotela izgubiti. Takoj sem začela delati na sebi, uredila sem se in šla v mesto. V mestu me je pot zanesla v na fitnes, tako sem si kupila fitnes karto. Potem sem si kupila mesečno karto za plavanje in začela hoditi vsak dan na fitnes in plavanje.

Na začetku se nisem dobro počutila, bilo mi je nerodno, še vedno sem imela slabo podobo o sebi, čeprav se je duhovna rast začela. Vsak naslednji dan je bil boljši in boljši. Končno mi je uspelo, da sem se imela rada. Ja, duhovna rast ni tako lahka, še posebej če začneš nizko, tako kot sem začela jaz.