Ko pomivamo posodo, še posebej ko je posode zelo veliko, v primeru obiskov, je potrebno potem to tudi zelo taktično pospraviti nazaj. Tudi ko se selimo in pridemo do kuhinje in začnemo pospravljati posodo v omare, moramo točno vedeti kam bomo nekaj dali. To je pomembno predvsem zato, ker je neka posoda, ki jo uporabljamo bolj pogosto, kot druga. Ta posoda, ki jo uporabljamo pogosteje je dobro, da je bolj spredaj in na bolj dostopnem mestu.

Pospravljanje posode v omare mora biti narejeno taktično

Se pravi če imamo na levem pultu nek grelnik vode ali pa avtomat za kavo, to pomeni da je dobro, da so skodelice in mogoče tudi kozarci v omari nad tem pultom. Tam kjer veliko režemo in pripravljamo hrano, predno jo skuhamo, je dobro da so deske za rezanje nekje blizu, se pravi v omari zgoraj ali v omari spodaj. Ob štedilniku je dobro da so nekje blizu ponve in posode za kuhanje. Vse ima nekako svoj prostor. Sami si ga moramo organizirati in dobro razmisliti, kam bomo nekaj dali.

Ko imamo neko razporeditev posod po omarah je pa seveda zelo pomembno, da to tudi držimo. Se pravi vsakič ko nekaj vzamemo iz omare, je potem od nas pričakovano, da to stvar damo nazaj na svoje mesto, torej tam kjer smo jo vzeli. Tudi ko se lotimo čiščenja omar in damo vse ven, je dobro da si zapomnimo kje je nekaj bilo in potem vse lepo pospravimo tam kjer je bilo.

Ko imamo obiske, po navadi gre veliko posode in je dobro d vse lepo pospravimo na svoje mesto. To nas lahko precej zmede, saj nismo vajeni toliko posode vsak dan in včasih damo nekaj pred nečem, kar bi moralo biti zadaj. Naslednjič nas to lahko znervira ali pa čisto zmede. Dobro je, da se držimo nekega rituala in da imamo neko konstanto glede posode, saj tako se potem tudi hitro navadimo in nam to postane nekaj navadnega in vsakdanjega. V vsaki stresni situacije, ki se med kuhanjem lahko pojavijo marsikdaj, vemo točno kje je kaj.