Včasih se vprašam, zakaj se nekatere ženske odločijo za kemični piling, saj takoj po posegu res niso videti najbolje. Pred kratkim sem to videla, in res ni bilo najlepše. Ampak ko sem to žensko videla, kakšen teden kasneje mi je bilo jasno, da glede na mladosten videz, ki ga je imela kasneje, je popolnoma razumljivo.

Imam znanko, ki je malce starejša od mene in večino dni v svojem življenju neprespana, kar se ji zelo pozna tudi na koži. Vedno ima izsušeno kožo brez življenja. Pred kratkim pa se je odločila za kemični piling in slučajno sva se videli dan po tem, ko je bila njena koža v še slabšem stanju kakor pred tem. Seveda sem sem vprašala tudi, če ni bil takšen poseg morda tudi boleč, vendar je nisem vprašala. 

Po tistem dnevu, je kakšen teden nisem videla, in ko sva se srečali, je njena koža kar žarela. Tako sem bila presenečena, da sem jo seveda vprašala, kaj je naredila. Če sem čisto iskrena, sem v tistem šoku pozabila, kljub temu da sem vedela, da je to naredil kemični piling, ki si ga je privoščila pred tednom dni. In tako priznam, da je razlika, ki jo naredi kemični piling koži, resnično velika. No, vsaj v primeru moje znanke je več kot očitno tako. 

Še isti dan zvečer sem si ogledovala obraz. Sicer povešene kože nimam, imam pa tudi jaz težave s suho kožo in če si ne delam naravnih pilingov sama doma, potem si je nikakor ne morem navlažiti. In tako sem tudi jaz začela razmišljati, ali bi si kemični piling privoščila tudi jaz. Najprej me sicer zanima, koliko časa potem koža ostane takšna in na koliko časa je treba kemični piling obnavljati in če je dovolj nekajkrat letno potem, lahko, da se bom, za kaj takega odločila tudi jaz.